2014. március 30., vasárnap

VÁRGESZTES RULEZ


Rutin szerűen haladtunk Várgesztes felé, kicsi izgalommal a hátunk mögött, egy ifjoncot viszünk mászni 8 éves és tele van izgalommal, többször elhangzik: a mikor érünk már oda kérdés?

Janiék már a parkolóban (ez csoda előbb értek oda mint mi) A csapat : Jani, Medveczki Erika, Sauc, Orsi, Zsolt, Barbi, Réka,Trixi, Era, Feri és Árpi .  Indulás a fal alá. Árpi röpköd körülöttem, szerintem szerzek egy lepkehálót, hogy befogjam.

Megérkeztünk a Gráciákhoz! Jani a Három gráciát (V+) nézte ki kezdetnek, de útba esett a Derékszögek1/ Repedésnyom (VI-). Zsolt felvitte a kötelet! Nem sokat felejtett a fiú. Majd Réka mászott a feléig, Erika (Medveczki) aki szépen fel is jutott majd jött Árpi a kis védencünk aki már nagyon izgalomban volt .(ez mind a repedés nyomvonalán történt)  Janival próbáltuk a legbiztonságosabban bekötni majd csinált egy kis próbát és indulhatott. Nem kis meglepetésre több mint a feléig jutott, mintaszerűen viselkedett mint a nagyok! Majd sorban mindenki mászott egy kicsit bemelegítés ként, még  Feri is kimászta a falat ( Három grácia útvonalon ért fel a faltetejére) . Majd jött ismét Árpi és csodák csodájára Ő is felért (ugyan azon az úton) ! Orsi még bátortalan, én pedig gyereket őrzök és Barbi is. Mi egyenlőre csak élvezzük a napfényt, március végén a kora nyári időt és szurkolunk a többieknek. Bemelegítés után a Zinne falhoz mentünk. (Jani felvitte a kötelet (Simulos VII-) , majd egy kis akrobatikával és traverzálással a Matematika (VII-) falon és a Cassin (VII+) úton is lógott már kötél a gyakorlatozáshoz. Trixinek minden gond nélkül akrobatikusan  ment a mászás Sauc egyre jobb, Zsolt hozta a formáját, Erika próbálgatta a szárnyait, de nem fog sport ágat változtatni , neki a víz az igazi eleme. Rékának is volt pár ügyes pillanata. Árpi lelkesen mászott volna , de ezek a falak meghaladták még a tudását. Feri lelkesen biztosította a többieket.


Orsival megkértük a fiúkat, hogy ha már nem másszák valamelyik utat adják kölcsön egy kicsit a kötelet az ovis falhoz. Sauc lelkesen fel is vitte, majd Feri is mászott, jött Orsi első mászása, de az a fránya terasz megakasztotta, pedig nagyon lelkesen bíztattuk. Majd jött Árpi akinek szintén gondot okozott a feljutás, pedig 3-szor is neki futott. Végre jöhettem én is , de az a dög erkély megtörte a lelkesedésem, (majd máskor sikerül). Közben Zoli is csatlakozott hozzánk. Kimászta gyorsan az összes falat ahol kötél volt. Újabb költözés a Hátsó  fal alá (szerintem A Zserbóra (VI+) vitte fel a kötelet Zoli, amit utána Sauc kimászott elképesztő technikával, majd Trixi is mászott, bár már elég fáradt volt így csak a feléig jutott el!

Nagyon jó kis napot zártunk ismét, mindenki feszegette a határai, de ez a sport erről szól. Haza felé az elmaradhatatlan fagyit is eltüntettük!

Utóirat:
Árpit viszont végérvényesen megfertőztük, éjszaka álmában is mászott, és lépett és kapaszkodott! Ja és Szeki meg fog ölni, mert nem készült csoport kép!!

Era

Nincsenek megjegyzések: