2013. június 5., szerda

VÁRGESZTES - MÁSODIK NAP

Mostanában egyre többen csatlakoznak szűk kis csapatunkhoz. Innen jött az ötlet, hogy tartsunk egy amolyan házi tanfolyamot, ami négy hétvégéből fog állni. Itt igyekszünk átadni azt a keveset amit tudunk. Csomókról, standokról.. stb. Persze korántsem olyan részletesen mintha egy hivatalos tanfolyamon lenne az ember, de azért néhány dolgot elengedhetetlen elsajátítani a biztonságos mászáshoz. És hozzá tartozik, hogy itt mindenki tanul... mi is tanulunk, ismétlünk, aminek mindig hasznát vesszük.

Nos a bloggolás most kezdődik, de az okítás a múlt héten. Az első felvonás a Pilisszántói kőfülkében volt, a második már Várgesztesen. A Száz Holdas Pagony ideális kezdő mászóknak, hiszen itt mindegyik út, IV-es. Jani elmagyarázta az ereszkedés és biztosítás műveletét. Egy fára felmászva pedig hevedert és karabinert helyeztünk el, innen szimulálva a pruszikos ereszkedést.
Mindenki kipróbálta, hogy mennyire megy neki a dolog, majd folytattuk élesben.

Miután felvittük a kötelet a standba, a többiek másod mászóként folytatták. Eddigre már jócskán esett az eső, erre számítani is lehetett az előrejelzésből, de ezekben az utakban nem okozott különösebb gondot. Ezután pedig mindenki gyakorolta az ereszkedést. 



Zsolti
Trixi
Mutasd meg a perec csomót!.. de utoljára mondom...
Esőben szaladtunk át a Zinne falhoz. Kacsa és Ágoston már javában másztak. A fal kicsit áthajló, így annyira nem volt vészesen vizes. Mi is lassan kezdtünk beleállni a nehezebb utakba, miután újból elállt az eső. Persze azért a repedések csúszósak voltak. Amik pár hete elsőre kimentek, most nagyobb kihívást jelentettek. Teljesen máshogy kellett mászni az utakat, mint eddig. Trixivel először a Zinne-repedést (V/V+) másztuk, majd a Simulós (VII-) következett. Az út kétharmadánál a repedés nagyon csúszott, nyírkos volt. Nem sikerült megoldani, bár Jani és Ágoston könnyen vették az akadályt. Kacsáék előtte már próbálgatták a Peckes (VII-) és Táblás (VI+) utakat. Jani balszerencséjére csurom vizes volt az út, amit múltkor félbe hagyott.


Kacsáék a Pagony falnál

A többiek: Timi, Roli, Bandi és Zsolti a bal oldali könnyebb utakat mászták, majd jobbra a Három gráciától, szintén találtak néhány kellemes utat...Hazafelé sörözés és fagyizás :)

Nincsenek megjegyzések: