2013. június 8., szombat

MÁTRA

Szombaton a Mátrába indultunk. Kis mászás, kis kirándulás. Babával ez volt a terv. A Csörgő-patak völgye most is festői volt, nemcsak a Duna, de ez a kis patak is alaposan fel volt duzzadva. Átkelni a köveken most nemigen volt esély, úgyhogy hamar cipő nélkül találtuk magunkat. Nagy nevetgélések közepette átkeltünk a patakon, hiszen Báránykő volt a célunk.

Az átkelés
Ezek az andezit tornyok a kedvenceim közé tartoznak. Máskor is voltunk már itt, de ezúttal mászásra nem került sor. Ahogy lecuccoltunk elkezdett esni az eső. Rövid tanakodás után arra jutottunk, hogy akkor kiránduljunk, esetleg nézzünk fel Ágasvárra. Persze a dolgot némileg nehezítette a hátizsákunkban található kötél, meg némi vas súlya. A patakon újra átkelve és két kilométer gyaloglás után, az Ágasvárra vezető piros kereszthez értünk. A nap kisütött. Ismét tanakodás. Nagyon jó lenne mászni. Oké, irány vissza, de most a patak innenső felén található Kis-Csókakőre menjünk. 

Piknik a Tevefejen
Mire odaértünk ismét esett és ami aggasztóbb volt, hogy villámlott is. Rendben, babát megetettük, aztán kényelmesen visszasétáltunk a parkolóba. Kávé, gesztenyepüré, kóla. Kúl. :) Közben már szakadt az eső, jól kifogtuk. Reméljük holnap Bajóton nagyobb szerencsével járunk.. 

Nincsenek megjegyzések: